Informasjon om Kozhikode, Kerala og India

Skrevet av: , publisert 20.11.2009

Kerala er Indias sydvesligste delstat og er 580 km lang, men kun 36-130 km bred. Kerala er grønt pga. den kraftige monsun/regntiden, som gir rikelig med nedbør på fjellskråningene. Her vokser det fortsatt regnskog I kløfter, hvorfra vannet strømmer ned i lavlandet og danner floder, kanaler, sjøer og laguner. Så langt øyet rekker, ses rismarker og rekker av kokospalmer. Denne staten er veldig tett befolket, (ca. 8 ganger Norge). Befolkningen er jevnt fordelt i store og små landsbyer i lavlandet.

 

Befolkningen i Kerala er Indias best utdannete, og sunnhetssystemet er generelt det beste i landet. Som den første delstat har Kerala så godt som utryddet analfebetismen. De to viktigste årsakene er at de kristne misjonærene lærte mange å lese, samt at delstaten I slutten av 1950 årene fikk en kommunistisk regjering (som forøvrig er den første folkevalgte kommunistiske regjeringen I verden), som har prioritert utdannelsen høyt.

 

Det er 7 års skoleplikt I India, men kvaliteten er ikke god. Ofte er lærerne utilstrekkelig utdannet og undervisningsmidlene er dårlige. Mange foreldre prioriterer fremdeles ikke å sende barn på skolen. De må jobbe, tigge eller hjelpe til i huset. Mange velstilte foreldre velger på grunn av kvaliteten på de statlige skolene å sende barna på English schools.

Klimaet er tropisk med konstante temperaturer året rundt. Temperaturen ligger på rundt 30-35 C.  Indias klima er preget av fuktige monsunvinder. Regntiden starter normalt i mai og varer til oktober/november. De beste tidene å dra til Kerala på er fra slutten av november til begynnelsen av april. Høysesongen er i desember.

 

 

Kozhikode, tidligere kaldt Calicut, er den tredje største byen i Kerala. Byen var tidligere hovedstaten i Malabardistriktet. Den store protugisiske oppdageren Vasco Da Gama gikk i land i Kozhikode i 1498, og dette er fremdeles et landemerke i India.

 

 

 

 

 

Det er stor religionsfrihet og religionstoleranse i India, og landet huser et uttal av religioner. Religion er en viktig del av landet kultur. Det er spekket med religiøse bygningsverk, og i løpet av året finner mange religiøse høytider sted, som gjør landet veldig spennende å reise i. To verdensreligioner er oppstått I India: hinduismen og buddhismen. 80.5 % av inderne bekjenner seg til hinduismen, og denne religionen dominerer samfunnet og reelt også politikken. Den andre største religionen er islam med circa 13.4 % av beforlkningen. Rundt 2.3 % av beforlkningen er kristne. 1.9 % av befolkningen er siker.

 

 

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer
Indiaforeningens Kontonummer: 0539 33 85865 Facebook: Indiaforeningen