Ledig styreverv

Publisert: 26.03.2021

Fra høsten 2021 har Indiaforeningen behov for et nytt styremedlem.

Styret i Indiaforeningen er som kjent veldig opptatt av å støtte jenter til høyere utdanning. Dokumentasjon fra flere deler av verden viser at å investere i jenter og kvinner skaper ringvirkninger som gir flere fordeler, ikke bare for den enkelte kvinnen, men også for familier, lokalsamfunn og land. India er det fjerde farligste landet i verden å være jente og kvinne i. Opptil 50 millioner jenter antas å være «savnet» i løpet av siste århundre grunnet drap på nyfødte jenter og abort av jentefostre. Anslagsvis 100 millioner mennesker, for det meste jenter og kvinner, er årlig involvert i menneskehandel i India. India er også det landet i verden med flest analfabeter. Så mange som 270 millioner indere kan ikke lese og skrive, kvinnene utgjør 2/3 av analfabetene.  

Gjennom utdanning kan vi forebygge tidlige ekteskap og bidra til å gi jentene egenverdi, rettigheter, helse, hygiene og bedre økonomi. 

Der barn ikke har det bra, har jenter det ofte verst, derfor setter Indiaforeningen jenter først.

Vi som sitter i styret syns det er veldig givende og meningsfylt å være med å bidra til at jenter i India får et bedre liv. Det er ingen mellomledd eller økonomiske ekstra kostnader tilknyttet styret, så bidrag som mottas fra faddere og givere går direkte til barna og studentene i India. 

Har du lyst å være med å påvirke dette arbeidet eller har du behov for mer informasjon kan du ta kontakt med Tove Erna Belland på telefon 90754384 eller e-mail: post@indiaforeningen.no

 


Årsmøte 2021

Publisert: 25.03.2021

Kjære medlemmer,

Styret ønsker velkommen til årsmøte i Indiaforeningen 25.05.2021 kl. 19:00 - 20:30

Møtet vil også i år bli avholdt på Teams, så om du ønsker å delta i ro og mak fra din egen stue kan du sende en e-mail til post@indiaforeningen.no og du vil etterhvert motta link til pålogging. 

Flere detaljer finner du i vedlagte pdf dokument.

 Vel møtt!


Innkalling årsmøte 2021.pdf

Les mer

8. mars er den internasjonale kvinnedagen også i India

Publisert: 08.03.2021


Les mer

Ditt bidrag hjelper!

Publisert: 23.12.2020

Ditt bidrag hjelper! Her ser vi bilder fra utdelingen av penger til nye kjoler, og Santhosham forteller om stor glede og takknemlighet fra alle ❤ Tusen takk til alle som har vært med å bidra til juleaksjonen vår, og gledet barna i India med nye klær til jul.

Måtte juletiden bringe masse glede og latter, god mat og fine stunder sammen med nære og kjære. Indiaforeningen ønsker alle en god jul og et riktig godt nyttår ❤

 
 

 


Les mer

Infoskriv - desember 2020

Publisert: 07.12.2020

Kjære faddere og givere,

Trykk på pdf dokumentet under og les de siste oppdateringene fra India og Indiastyret. 


Les mer

Tusen takk!

Publisert: 13.11.2020

Tradisjonen tro markerer mange barnehager og skoler FN dagen med fokus på ulike land, kulturer, flagg og spennende matretter. Det er godt tenkelig at barnehagene har vært ekstra kreative i år pga. den spesielle situasjonen med Covid-19 som vi alle står i.

Også i år har Indiaforeningen mottatt pengestøtte fra flere barnehager i distriktet, og er svært takknemlige for at så mange velger å støtte vår forening. Innsamlede midler vil utelukkende gå til å støtte jenter i India med skole og utdanning. Pengene kommer godt med og gjør en stor forskjell for de barna vi hjelper.

Indiaforeningen ønsker å takke for alle bidrag – uten alle våre faddere og givere ville det ikke vært mulig å drive dette prosjektet. TUSEN TAKK!


Les mer

Protokoll fra årsmøte 2020

Publisert: 16.10.2020

Protokoll fra årsmøte i Indiaforeningen som ble avholdt 03.09.2020


Les mer

Jåttå barnehage forbereder seg til FN dagen.

Publisert: 15.10.2020

Vi håper flere skoler og barnehager vil være med å støtte Indiaforeningen også i år.


FN dagen 2020

Publisert: 27.09.2020

Det nærmer seg FN dagen, og i år blir det kanskje et arrangement på en litt annerledes måte enn tidligere? Det er viktig å ha fokus på å gjøre kjekke ting sammen nå, i tillegg til å tenke på de som allikevel ikke er så heldige som oss. 
 
Vi håper dere er kreative og finner gode løsninger i forhold til å ta opp fattigdomsproblematikken med barna, og også i år velge å samle inn penger til jentene eller fadderbarnet deres i India. Behovet for støtte er nå kanskje større enn noen gang. Det er mange i India som er smittet av corona.
 
Vi minner om at det er anledning til å bruke Vipps - #23624 Indiaforeningen.
Innbetaling må merkes med barnehagens navn sånn at vi kan spore hvem pengene kommer fra. 
 
Lykke til med FN-dagen. 
 
Mvh Indiastyret 

Les mer

Gled ei jente med ny kjole til jul!

Publisert: 04.12.2020

Tiden går fort og det nærmer seg jul. I flere år har vi i Indiaforeningen gjennomført prosjekt "kjole til jul" med stor suksess. Dersom du har lyst å være med å glede ei jente i India med ny kjole til jul kan du enten vippse til #23624 - Indiaforeningen (Trykk der det står kjøp og betal), eller overføre til konto 0539.33.85865.

Kostnad per kjole er 150 kr.


Les mer
OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer
Indiaforeningens Kontonummer: 0539 33 85865 Facebook: Indiaforeningen